Évvége

 2008.12.28. 14:02

Ó, az évvégi ünnepek! Karácsony, szilveszter… iskolaszünet!

Karácsony

Otthonülés - az ajándékok használata - a család összeül - végre négyesben is tudunk pókerezni – huszonharmadikán még fogalmam sincs, milyen ajándékot veszek – szaloncukor-aggatás és leszedés – ünnepélyes mosoly – Abigél-musical megtekintése – hajnalig pókerezés – erról szólt december 24.

A maradék két nap a nagyon érdekes „ünnepi hétköznap” kategóriába tartozott a díszekkel, az emelkedett hangulattal és a hétköznapi rutiba való visszazökkenéssel.

 

Iskolaszünet – december vége

Az otthonbuzik aranykora. Minden reggel megnézzük, esett-e a hó, majd csalódva, hullafáradtan, hajnali délután egykor felkelünk és regisztrálunk az ingyenes pókerversenyre (freerollra) a neten.

Ezzel kezdődik a nap. Ügyesen iszunk egy, az ágy mellett elhelyezkedő Ice Tea palackból, szerzünk egy szendvicset, majd Bullet Chess videókat nézünk (ez is megér egy postot). Fél háromtól pókerverseny, majd (általában) kiesés. Délután némi tévézés, (blogírás), számítógépezés, internetezés a program, esetleg a híres Skype használata…

Estefelé elmúlik a szemünk körül gyűrűző álmosság… játszunk magunkkal egy-két sakkpartit, bevacsorázunk, megnézzük, lesz-e a tévében póker… 22:30-kor újra regisztrálunk a versenyre, éjféli kezdettel. Éjféltől ameddig tudunk, játszunk, majd hajnali négyig-ötig netezünk/blogot írunk/regényt írunk.

Így telik az iskolaszünet (szinte mindig), totális hibernáióban, megpróbálva kiemelni a jó öreg alaptanterv okozta sokkot.

 

Szilveszter

Az év legutolsó napján az otthonbuzi gyerek komoly vitákba tud keveredni drága (ámde különélő) szüleivel, miszerint ők akarnak menni valahova, az ifjonc meg nem.

Sosem tudtam azonosulni ezekkel a tömeges-programokkal. A Szigeten sem voltam soha… lássuk be, mégsem vagyok egy retardált barom. Szerintem.

 

Iskolaszünet – január eleje

Itt szintén élnek a fenti „programok”, de a szünet végéhez közeledve exponenciálisan növekvő pánik hatására a tévézést és az üresjáratokat, önsakkozást stb. még akár SÉTÁVAL is elütjük. Vagy társasjáték, PS2 elővétele… bármi, amihez több ember kell. Nincs jobb érzés az átmulatott hajnalnál – és mivel közeledik a vége ezen mennyei mannának, tovább tartjuk… ergo reggel (délben kelés) még álmosabbak vagyunk…

 

A szünet utolsó napja

Itt a pánik már elhatalmasodik rajtunk, a kihagyhatatlan délutáni pókerezésen gyorsan kiejtjük magunkat, a közös programokra hajtunk, szinte már túlzottan is.

Minél tovább nyújtjuk a lefekvést, az ágyban sutyiban olvasgatunk.

Másnap reggel – lidércnyomás…

 

Címkék: póker iskola szilveszter hellókarácsony otthonbuzi

A bejegyzés trackback címe:

https://ez-meg-az-mindenfele.blog.hu/api/trackback/id/tr71845149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása