Freespace 2

 2008.12.28. 04:37

A második rész (az elsőt kéretik elolvasni) NEM ott veszi fel a fonalat, ahol letette az első részben. Cöcöcöööö.

 

Ez harminc évvel később folytatja az események elregélését. A Lucifernek annyi (hüpp…), a hiperűrkapu a Földtől összeomlott és a Föld elérhetetlenné vált, szuper új űrhajóink vannak és Vasudan barátaink. Megalakult a GTVA (Galactic Terran-Vasudan Alliance), de vannak, akiknek ez nem tetszik. Hurrognak. Tüntetnek. Majd fogják magukat, és fellázadnak. Kilépnek!!!

Erre a pofátlanságra hadüzenettel reagálunk. A játék elején a lázadókat (Neo-Terran Front, azaz NTF) gyilkoljuk, pusztítjuk halomra.

Nem sokkal később azonban megjelennek a régi ismerősök egy perifériális, jelentéktelen, bolygó nélküli rendszerben. Azok a cuki kis shivanok újra itt vannak…!

Fúj! Találunk még egy, az Ancient-ek által épített hiperűrportált (jaj, de szép magyar szó ez!). Persze, hogy átmegyünk rajta! Mert hogy mi biztosak vagyunk abban, hogy „lefejlődtük” a shivanokat. 35 év eltelt, és oly sokat fejlődtünk! Hát akkora hajónk van, mint 12 Lucifer! Szupererős!

Na, ahogy azt Móricka elképzeli… sajnos az, amit 35 éve kínkeservesen, majdnem meghalva győztünk le, az egy felderítő egység volt. Hopp…

 

Egyszerre két fronton ügyködünk: lázadókat és shivanokat is irtunk.

Egyszer csak lázadókat találunk a hiperűrportálon túli nebulában. Hogy mit keresnek ott, nem részletezem, mert hatvancentis szpojler-figyelmeztetéseket kellene írnom minden egyes mondat után. Legyen elég annyi, hogy a lázadók… kommunikálni akarnak a Shivanokkal!

És tudnak is. Ez a legrosszabb. Tegyük hozzá, hogy a óriásűrhajónknak méltó ellenfele (igen, a BAZI NAGY) van a Shivan flottában. Ööö… konkrétan nekünk 1 ekkora űrhajónk van, nekik (legalább) szerény 80.

Ez kellemetlen. Főleg azután, hogy a miénk egy nagy csatában megsemmisül… de az emberiség valahogyan megússza a végső pusztulást. Hogy hogyan? Az titok!

 

Bár szerintem lesz, aki rájön… ha figyelemmel követi a kis kék színű szavakat a bejegyzésben…

 

 

Játékélmény szempontjából magasan veri az első játékot a nagy űrhajók közti csaták miatt. A zene kevésbé ütős, a átvezető videók továbbra is színvonalasak. Azoknak, akik a „megyek-lövök-nem-érdekel-a-sztori” módra van programozva az agyuk, azoknak az elsőt ajánlom inkább… azaz inkább azt sem.

Itt mindennek jelentősége van!

 

Címkék: érdekel szgjáték freespace

A bejegyzés trackback címe:

https://ez-meg-az-mindenfele.blog.hu/api/trackback/id/tr62844687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása